Incaltaminte Adidas in Romania

Adidas, un gigant in domeniul incaltamintei si al imbracamintii, cel mai mare producator de echipament sportiv din Europa si al doilea cel mai mare din lume. Fondat in 1949 de catre Adolf Dassler, Adolf si fratele sau Rudolf avusesera o alta companie de incataminte inainte dar o cearta i-a facut pe cei doi sa isi infinteze fiecare compania sa, astfel nascandu-se Adidas si Puma. Initial cele 3 dungi ale celebrului logo adidas erau pe incaltaminte pentru a sustine piciorul, ulterior acestea au fost adoptate ca simbolul companiei.

Colaborand de-alungul timpului cu numerosi artisti si personalitati precum Run DMC, Pharell Williams, Stella McCartney, Jeremy Scott si nu in ultimul rand, Kanye West, Adidas a ajuns unul dintre cele mai cautate brand-uri in ultimii ani.

De-alungul anilor Adidas a scos unele dintre cele mai iconice designuri de incaltaminte produse vreodata, precum:

Adidas Superstar – Colectia

Când a fost introdus in 1969, acesta a fost primul pantof de baschet cu glezna joasă, care era alcatuit cu totul din piele și a introdus faimoasa “scoica” de cauciuc din varf. Cu ajutorul protecției din cauciuc și a tălpii fără marcaj, pantoful a atras atenția câtorva dintre cei mai buni jucători din NCAA și NBA. În primii câțiva ani de la introducerea sa, Superstar-ul a fost purtat de peste 75% din toți jucătorii NBA; dovada a tehnologiei sale revoluționare care rămâne neschimbata si in ziua de azi. Pe parcursul următorilor câțiva ani, Superstar-ul a castigat interesul publicului si a inceput sa fie purtat si in afara sportului.

În 1983, din Hollis, Queens, a venit Run D.M.C. Un grup de rap care a refuzat să se conformeze standardelor pop, hotărând să se imbrace pe scenă așa cum se îmbrăcau pe străzi. Trio-ul a fost cel mai notabil pentru purtarea Superstar-urilor fără șireturi. Adidas însuși au aflat despre această poveste de dragoste când trupa au ridicat pantofii in aer în timpul unui concert în fața a 40.000 de fani – unul dintre acești fani fiind un angajat Adidas.Superstar-ul a primit o mulțime de promovare de la grupul rap În timp ce au ieșit în turnee în SUA, care au crescut vânzările modelului. Trioul a lansat un cântec propriu numit “My Adidas” în 1986. Cântecul a adus un omagiu pantofului Superstar, mulți ani mai târziu, Adidas a semnat în cele din urmă un acord de publicitate cu grupul. Acordul încheiat între Run-D.M.C. Și Adidas a fost primul acord de aprobare dintre artiștii hip-hop și o corporație majoră. Linia de îmbrăcăminte aprobată de Adidas a fost ulterior lansată.

Superstarurile sunt vândute acum în magazinele Adidas Originals, cu culori noi și modele ca un pantof de modă cu teme cum ar fi echipele NBA și SUA majore orase.

 

 

Adidas Stan Smith – Colectia

Initial lansat in 1963 sub numele de Robert Haillet.

În 1971, modelul a fost redenumit Adidas Stan Smith, după câștigătorul campionului de tenis Stan Smith, care a fost clasat pe locul 1 în lume. În 1973, Stan Smith a semnat un contract cu Adidas. Potrivit “Sneaker Report”, acest contract este pe locul 13 din cele 50 de cele mai influente sponsorizări de sneaker în istoria sportului. Din anumite motive, Adidas nu a putut decide la început dacă modelul ar mai trebui să fie numit Robert Haillet sau dacă ar trebui să fie redenumit lui Stan Smith, astfel încât timp de mai mulți ani (1973-1978) pantoful a fost produs cu o limbă care avea portretul lui Stan Smith Și cuvântul “Haillet” scris mai sus. În 1978, cuvântul “Haillet” a fost în cele din urmă îndepărtat de la limbă, iar pantoful a fost aprobat de Stan Smith.

Adidas Gazelle – Colectia

În Marea Britanie, un fenomen numit Britpop, construit pe muzică de la trupe ca Oasis,Blur și Suede (numit în mod corespunzător), a pătruns în cultura populară în 1994 și a făcut din Gazelle un accesoriu obligatoriu.

Gazelle-ul a fost purtat de-alungul anilor de celebritati precum Michael Jackson, Mick Jagger, Kate Moss si Arnold Schwarzenegger.

Adidas ZX Flux – Colectia

Adidas EQT – Colectia

Adidas Cloudfoam – Colectia

Adidas Lite Racer – Colectia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *