Istoric

  Linia Nike Huarache este una dintre cele mai celebre creatii ale faimosului designer Tinker Hatfield, acesta fiind principalul designer al liniei Jordan.
Adidasii au deputat pentru prima oara in 1991 sub forma de Nike Air Huarache, cu acest model au vrut sa revina la esenta a ce inseamna Nike, renuntand la “Swoosh” pentru a se putea folosi de noiile tehnologii acaparate. Aceasta tehnologie fiind foarte aproape sa nu ajunga pe linile de productie pana cand modelul a fost dat pentru testare alegatorilor de la Maratonul din New York, atletilor le-a placut enorm astfel modelul a primit unda verde catre productie.
Din acest punct, adidasul inspirat din ski-nautic (Tinker iubea neoprenul folosit la acest sport si l-a “imprumutat” de acolo) a fost de neoprit!
Nike Air Huarache si-a facut aparitia in 1991 si foarte repede a iesit din categoria adidasilor pentru alergat, fiind purtati zilnic de oameni datorita comfortului lor. Cateva celebritati au inceput sa ii poarte si astfel un model de neuitat s-a nascut.

O scurta istorie vizuala a modelelor Huarache:

Nike Air Huarache – 1991

Modelul care a inceput totul, Nike Air Huarache a fost creatia a deignerului legenda Tinker Hatfield. Adidasul foarte usor (originalul cantarea 250 grame) inlatura logo-ul Nike si in schimb lasa tehnologia sa vorbeasca pentru sine. Acea tehnologye includea o combinatie de Lycra cu neopren si avea sa schimbe cursul istorie Nike!

Nike Air Flight Huarache – 1992

Modelul facut faimos de legendarii “Fab Five” ai universitatii din Michigan. Nike Air Flight Huarache marca inceputul succeslui tehnologiei Huarache si in alte domenii in afara de alergat. Modelul era foarte diferit fata de restul adidasilor de basketball din vremea aceea fiind de o greutate foarte redusa datorita suportului pentru glezna usor.

Nike Air Huarache International – 1992

Acest model deNike Huarache sneaker este unul dintre cele mai ciudate ai anilor 90, dar merita un loc aici ca o amintire ca tehnologia nu a abandonat nisa alergatorilor dupa succesul ei initial. Perechea are niste diferente clare fata de modelul original Nike Air Huarache avand o structura mult mai rigida si mult mai putin neopren fata de predecesorul sau.

Nike Air Trainer Huarache – 1992

Nike Air Huarache se raspandea pe o arie de categorii in anii 90, antrenamentele si sportul fiind principalele. Modelul acesta avand o dimensiune mai apropiata de Air Flight Huarache decat de originalul Huarache dar aducea si o curelusa foarte importanta care iti fixa piciorul in timpul antrenamentelor. Modelul a fost re-conceput si inbunatatit de nenumarate ori si inca se poate gasi pe rafturile anumitor magazine.

Nike Air Huarache Light – 1993

Unul dintre primii urmasi ai Air Huarache conceputi pentru alergt este Nike Air Huarache Light, a nu se confunda cu asemanatorul Nike Air Huarache Racer. Adidasii au facut parte din anumite colaborari de-alungul timpului si au mai fost imbunatatiti de Tinker prin adaugarea tehnologiei Burst.

Nike Air Trainer Huarache ’94 – 1994

Inca un model din seria Huarache cu cureluse incorporate pentru o fixaremai buna a piciorului. Nike Air Trainer Huarache ’94 adauga mai mult suport piciorului si o fixare mai buna datorita sistemului de prindere.

 

Nike Huarache Free 2012 – 2012

Daca ar fi sa numesc un lucru pe care Nike iubeste sa il faca ar fi faptul ca le place sa combine modelele lor, sa combine vechiul si noul. In 2011 am avut aparitia seriei Nike Huarache Free, din colectie fac parte atat Nike Air Huarache cat si Nike Air Flight Huarache dotate cu talpi Nike Free (Nike Air Huarache Light apare mai tarziu si el in colectie).

Nike Huarache Ultra BR – 2015

Inca o zi inca un model Nike Huarache.
Faceti cunostinta cu noul Nike Huarache BR,un omagiu adus to siluetei clasice din 1991 dar cu anumite modernizari precum materialul foarte respirabil al adidasilor pe care fanii alergatului il cer pe timpul verii. Suportul gleznei iconic al Huarache este transformat prin inlocuirea materialelor cu benzi elastice pentru un fit mai flexibil care se muleaza dupa necesarul fiecaruia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *