Ce este RFID si de ce exista portmonee cu protectie impotriva acestei tehnologii ? 

RFID (in prescurtare Radio Frequency Identification) este o tehnologie care transmite informatia prin campuri electromagnetice si se regaseste in cipul cartilor de credit/debit cu ajutorul carora putem face plati contact-less (fara a introduce cardul intr-un cititor).  Tehnologia este folosita de asemenea si pentru pasapoartele biometrice (cip ce contine date personale – poza, nume, CNP, etc).

Hotii pot folosi telefoane mobile sau tablete care sunt capabile de a capta datele de pe cardurile dvs de la o distanta de pana la 5 metri.

Producatorii de accesorii, cu precadere a celor de genti si portmonee, au lansat pe piata produse care blocheaza undele de tip RFID pentru a impiedica persoanele rau intentionate care vizeaza citirea datelor de pe cardurile bancare de la distanta.

Cum putem bloca undele de tip RFID ? 

Majoritatea persoanelor au in portmoneul lor cel putin un card contactless, iar datele de pe acest card pot fi citite cu usurinta folosind dispozitive speciale de preluare de la distanta a datelor de pe cartile de credit.

Blocarea undelor electromagnetice emise de cipurile RFID ale cartilor de credit poate fi facuta cu usurinta prin invelirea cardului intr-o folie de aluminiu sau metal (de orice fel). De preferinta se foloseste folia de aluminiu datorita greutatii reduse a acestui metal.

Portmonee si Port-Carduri cu Blocaj RFID

Desigur, majoritatea posesorilor de carduri contactless sau a pasapoartelor biometrice nu isi vor inveli documentele in folie de aluminiu, ci vor alege folosirea unui portmoneu sau portcard cu protectie RFID prin care vor fi feriti de furtul datelor de catre hoti.

Portmoneele si acesoriile cu tehnologie de blocare a undelor RFID se regasesc pe piata interna, dar cu precadere pe cea externa la numeroase firme specializate numai pentru acest tip de produse, dar si la branduri consacrate pe piata de fashion precum Tommy Hilfiger sau Calvin Klein. Desigur, producatorii de portmonee Tommy Hilfiger aleg sa nu foloseasca ca material principal carbonul sau aluminiul la fabricarea integrala a acestora, insa pe interiorul materialului pielea este captusita cu folie de aluminiu.

Portmoneu dama protectie RFID

In colectia noastra se regasesc atat portmonee de dama cat si de barbati care ofera protectie RFID. Vezi aici intreaga gama de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *